SEE AUTOMOTIVE KONFERENCIJA Dolazi 150 najjačih kompanija iz regiona

17. 04. 2018. / novosti

Srbija - U Novom Sadu u utorak, 17. aprila, počinje 4. SEE Automotive konferencija

U Kongresnom centru "Master" u Novom Sadu u utorak i sredu održava se četvrta SEE Automotive konferencija Connect&Supply. Na konferenciji, koja ove godine ima krovni naziv: "Budućnost je sada - inovacije, digitalizacija, pametni automobili i kako postati uspešan dobavljač", okupiće se preko 250 učesnika iz više od 150 kompanija u oblasti automobilske industrije iz Jugoistočne Evrope.

Cilj konferencije je podsticanje razvoja automobilske industrije u regionu, razmena iskustava, uspostavljanje poslovnih kontakata i upoznavanje učesnika sa trendovima i izazovima koje u ovoj oblasti donosi takozvana četvrta industrijska revolucija, to jest digitalizacija.

Konferenciju organizuje Automobilski klaster Srbije (AC Serbia), uz podršku Razvojne agencije Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje.PROČITAJTE JOŠ - Popović: U 2018. veći budžet za inovacije, novi zakoni

O aktuelnim planovima kompanija, izazovima i potencijalima za dobavljače iz Jugoistočne Evrope, kao i mogućnostima za razvoj i primenu inovacija u automobilskoj industriji u ovom regionu, tokom prvog dana konferencije govoriće predstavnici najznačajnijih svetskih automobilskih kompanija i pratećih industrija prisutnih u ovom regionu, poput "Fijata", BMV, "Kija motorsa", "Boša", "Novares grupe", "Mekafor produksa", "Odelo Slovenije", "Gramera", "Man humela", FESTO i "Micubiši elektrika", kao i kompanije i institucije iz Velike Britanije.

Izvor: novosti