Ljajić: Očekivano da Vučić ima uticaj na rad vlade

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Srbija - BEOGRAD - Ministar Rasim Ljajić rekao je da je korist za zemlju od jučerašnje inauguracije ogromna i da se Srbija vraća se na diplomatsku mapu regiona i Evrope. Kaže i da ne očekuje velike promene u resorima vladi i da će one, ako ih bude, biti minimalne. Očekivano je, dodaje, da Vučić kao predsednik najjače stranke ima uticaj i na funkcionisanje vlade.

Pročitaj vest →

Telekom Slovenije brana Kostiću za preuzimanje Gorenjske banke

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Srbija - LJUBLJANA - Bitka za prevlast nad Gorenjskom bankom ulazi u završnu fazu, a srpskom preduzetniku Miodragu Kostiću suprotstaviće se širok front domaćih ulagača.

Pročitaj vest →

Rusija širi medijski utjecaj na istoku Europe

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Srbija - BONN - Rusija pokušava utjecati na svoje susjede u istočnoj Europi. Mediji i socijalne mreže pritom igraju veliku ulogu. Na Global Media Forumu Deutsche Wellea razgovarano je o protumjerama.

Pročitaj vest →

Elektroprivreda BiH isplaćuje dividendu

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Srbija - SARAJEVO - Dioničari Elektroprivrede BiH usvojili su juče odluku o raspodjeli dobiti ostvarene u 2016. godini, kojom se dobrava isplata dividende.

Pročitaj vest →

Hrvatska jedna od najskupljih europskih destinacija

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Region - ZAGREB - Hrvatska je cjenovno trenutačno jedna od najskupljih europskih destinacija, i to čak u usporedbi s lokacijama koje nisu nastradale zbog terorističkih napada. Da bismo došli do ove računice, pregledali smo aktualne ponude Neckermanna odnosno Thomas Cooka i TUI-ja, a pregledavali smo uglavnom ponude koje trenutačno imaju oglašene u Slovačkoj i Češkoj.

Pročitaj vest →

Kina: Zabranjen video streaming uživo

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Region - LONDON - Poznato je da u Kini "ne cvjeta cvijeće" kad je riječ o slobodi izražavanja, što se u današnje vrijeme najviše očituje u cenzuri internetskih sadržaja kojima se iz te zemlje može pristupiti.

Pročitaj vest →

Slovenački front protiv Kostića

24. 06. 2017. / novosti

Srbija - Privrednici iz dežele ne žele da AIK banka preuzme prevlast u Gorenjskoj banci. O kupovini razmišljaju "Kolektor", "Telekom Slovenije" i fond "Apolo"

Pročitaj vest →

KPMG: Upitan nastavak poslovanja Energoinvesta

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Region - SARAJEVO - Opstanak Energoinvesta zavisi od dodatnih napora Uprave u pronalaženju i ugovaranju novih projekata, odnosno proširenju poslovanja Društva na nova tržišta, te osiguranju dodatnih izvora finansiranja kod komercijalnih banaka, navodi se u nezavisnom revizorskom izvještaju za Energoinvest koji je sačinila revizorska kuća KPMG, izvještava Indikator.ba.

Pročitaj vest →

Dva investitora zainteresirana za Borovo

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Region - ZAGREB - Dva su potencijalna ulagača, saznaje Poslovni dnevnik, državi iskazala interes za preuzimanje njezine tvornice obuće Borovo, koja je pred stečajem.

Pročitaj vest →

HND poziva novinare na bojkot pressica Zdravka Mamića

24. 06. 2017. / seebiz.eu

Region - ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve novinare i urednike da se više ne odazivaju pozivima na konferencije za novinare Zdravka Mamića jer one, kako navode iz HND-a, u pravilu nisu izvor niti jedne relevantne informacije od javnog interesa, već njegov monolog u kojem novinare i novinarsku profesiju redovito vrijeđa.

Pročitaj vest →
# # 1 2 3 4 5 #