Glavna skupština Jadrana 22. svibnja: Pero Matić bez povjerenja mirovinaca

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - RIJEKA - U pozivu na glavnu skupštinu društva Jadran d.d. Crikvenica koji je na Zagrebačkoj burzi objavljen još 10. travnja (u NN-u 11. travnja), a prema kojem će se skupština društva održati 22. svibnja, na dnevnom redu su se našle i odluke o opozivu postojećih te izboru novih članova Nadzornog odbora, s tim da se skupštini predlaže da se postojeći članovi (Ivo Bašić, Ivana Pavić i Franko Gržetić) opozovu, te novi izaberu u sastavu: Ante Jelčić, Dragan Magaš, Mirko Herceg i Ivan Augustin.

Pročitaj vest →

CRBC-u ne daju dozvolu za trasu na auto-putu do Bara

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - PODGORICA - Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MTOR) odbilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju dela deonice 4.4.2 autoputa otvorena trasa Bar-Boljare, na prioritetnoj deonici Smokovac-Mateševo, na području katastarske opštine (KO) Mateševo, opština Kolašin.

Pročitaj vest →

Đukanović: Crna Gora spremna za normalizaciju odnosa sa Rusijom

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - PODGORICA - Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio da je Crna Gora spremna za normalizaciju odnosa sa Rusijom.

Pročitaj vest →

Cilj novog aranžmana sa MMF makrostabilnost kao osnova rasta

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - BEOGRAD - Srpskа delegаcijа koju predvode guvernerka Nаrodne bаnke Jorgovаnkа Tаbаković i ministаr finаnsijа Dušаn Vujović sаstаlа se u Vаšingtonu sа izvršnim direktorom Medjunаrodnog monetаrnog fondа (MMF) Tаo Zаngom, sa kojim su razgovarali o novom aranžmanu Srbije sa tom medjunarodnom finansijskom institucijom.

Pročitaj vest →

Moguće blago usporavanje njemačke ekonomije u prvom kvartalu

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - BERLIN - Rast njemačkog gospodarstva u prvom bi kvartalu mogao usporiti, no uzlazni trend u najvećem europskom gospodarstvu ostaje robustan i široko raspoređen zahvaljujući snažnoj domaćoj i stranoj potražnji, objavilo je tamošnje ministarstvo financija.

Pročitaj vest →

What is your goal in life?

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - ZAGREB - U poslovnom svijetu često se govori o ciljevima kojima se teži ili onima koje se želi postići. No kad se na engleskom jeziku raspravlja o ciljevima, nekoliko nam je riječi na raspolaganju.

Pročitaj vest →

Sjeverna Koreja obustavlja nuklearna testiranja, Trump pozdravlja tu odluku

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - PJONGJANG - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un objavio je u subotu da će Pjongjang suspendirati nuklearna i raketna testiranja te obustaviti nuklearne pokuse na poligonu u sjevernom dijelu zemlje, u nastojanju da se nastavi gospodarski rast i očuva mir na Korejskom poluotoku, što je pozdravio američki predsjednik Donald Trump poručivši da se veseli najavljenom sastanku s Kimom, prenose agencije.

Pročitaj vest →

Predsjednik Suda EU ne savjetuje Sloveniji tužbu protiv Hrvatske

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - LJUBLJANA - Predsjednik suda Europske unije sa sjedištem u Luksemburgu Koen Lenaerts izrazio je sumnju u pravni put koji je izabrala Slovenija, nakon što je u pismu Europskoj komisiji najavila tužbu protiv Hrvatske vezano uz arbitražu, te rekao kako bi bilo najbolje da obje zemlje sporazumno slučaj iznesu pred sud EU-a.

Pročitaj vest →

Qualcomm će otpuštati zbog rezanja troškova

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - NEW YORK - Nedavni neuspjeli pokušaji neprijateljskog preuzimanja Qualcomma od strane tvrtke Broadcom te izgubljene sudske parnice i novčane kazne čini se ostavile su traga na financijsku stabilnost američke tvrtke.

Pročitaj vest →

Uhićen jedan od Porscheovih direktora zbog varanja na ispušnim plinovima

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - BERLIN - Njemačka policija uhitila je čelnika za prijenosni sustav Porschea, dijela koncerna Volkswagena, i stavila ga u pritvor zbog mogućeg bijega, izjavila je u petak osoba upoznata sa slučajem.

Pročitaj vest →
# # 1 2 3 4 5 #