Dodik prodaje avion

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - BANJA LUKA - Zrakoplovni servis Republike Srpske, kojim upravlja predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik, donio je odluku o prodaji jednog od dva aviona u vlasništvu RS, a početna cijena za avion marke Cessna tip C-500 je blizu 320.000 KM.

Pročitaj vest →

Dalić: Ako odluka o prekidu proizvodnje u Rafineriji Sisak postoji, treba je dodatno analizirati

21. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - ZADAR - Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić u petak je za jučerašnju najavu novog predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona o prekidu proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak rekla da "takvu odluku, ako postoji, treba dodatno analizirati i vidjeti kako se uklapa u poslovnu politiku Ine".

Pročitaj vest →

Nakon Trumpove kritike OPEC-a cijene nafte pale prema 73 dolara

20. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 73 dolara nakon što je američki predsjednik Donald Trump kritizirao Organizaciju zemalja-izvoznica nafte (OPEC), ustvrdivši da su cijene nafte "umjetno" visoke.

Pročitaj vest →

American Express: Prihodi porasli 12%

20. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - NEW YORK - Prihodi American Expressa dosegnuli su u proteklom tromjesečju 9,7 milijardi dolara, 12 posto više nego godinu dana prije, što se zahvaljuje povećanim ulaganjima te kartičarske kuće u nagrade korisnicima, kao i pojačanoj potrošnji zbog jačanja gospodarstava.

Pročitaj vest →

Azijska tržišta: Indeksi pali, tehnološki sektor pod pritiskom

20. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - NEW YORK - Na azijskim burzama u petak su cijene dionica pale, ponajviše u tehnološkom sektoru, jer je ulagače zabrinulo upozorenje o slabljenju potražnje za pametnim telefonima, dok je rast cijena nafte potaknuo strahovanja od jačanja inflacije.

Pročitaj vest →

Wall Street: Potrošački i tehnološki sektor pritisnuli indekse

20. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica pale, ponajviše u potrošačkom sektoru, jer su ulagače razočarali poslovni rezultati nekoliko kompanija, dok se tehnološki sektor našao pod pritiskom zbog naznaka slabljenja potražnje za pametnim telefonima.

Pročitaj vest →

Bloomberg: Trumpu su tužitelji rekli da on nije meta istrage o Rusiji

20. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - WASHINGTON - Zamjenik američkog državnog odvjetnika Rod Rosenstein rekao je predsjedniku Donaldu Trumpu prošli tjedan kako on nije meta bilo kojeg dijela istrage o Rusiji posebnog tužitelja Roberta Muellera, izvijestio je Bloomberg News.

Pročitaj vest →

EK zabrinuta zbog pomoći Montenegro Airlinesu

19. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - PODGORICA - Evropska komisija zabrinuta je zbog kontinuirane podrške nacionalnoj avio-kompaniji Montenegro Airlines i ukazuje na potrebu za sveobuhvatnim restrukturiranjem tog preduzeća.

Pročitaj vest →

CBCG: Nemoguće utvrditi da li neko ima kredit

19. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - PODGORICA - Na osnovu podataka iz registra Uprave za neketnine, koji su dostupni na njenoj internet stranici, nije moguće na pouzdan način utvrditi da li neko ima kreditno zaduženje, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Pročitaj vest →

Westminsterski sud odgodio odluku o izručenju Todorića

19. 04. 2018. / seebiz.eu

Region - LONDON - Westminster Magistrates Court odlučio je odgoditi odluku o izručenju Ivice Todorića.

Pročitaj vest →
# # 1 2 3 4 5 #